IT як спосіб життя. Складнощі створення інтерфейсів для додатків і сайтів

IT як спосіб життя. Складнощі створення інтерфейсів для додатків і сайтів

Дев'ять років тому існувала лише невелика група вебпрограмістів, яка займалася забезпеченням безпеки мережі. Решта розглядали вільне й анонімне використання онлайн-сервісів як основу майбутнього Інтернету й боролися за те, щоб створити її за допомогою новітніх вебтехнологій. Так відбувалося знайомство з дещо незвичним світом відкритих стандартів і мережевих додатків.

Тим часом у WizardsDev працювали з великими компаніями за умови використання всіх необхідних інструментів розробника, зокрема Oauth (інструмент, який залишає інформацію користувача конфіденційною і не дозволяє використовувати її іншим особам).

Зовсім недавно було винайдено таку технологію, як мережеві комунікації. У компанії було достатньо ресурсів і співробітників для того, щоб успішно оптимізувати цю мережу. Дивно, як важко створювати інноваційні, якісні вебінтерфейси. Як це не дивно, але є безліч прекрасних розробників, що створюють досить прості і, в той же час, неймовірно швидкі програми. Проблема в тому, що їхні послуги коштують дорого, тим паче, що більша їх частина працює на Google і Facebook.

Останнім часом ходять чутки про безліч скарг на нативні додатки. Так називають програми, створені під конкретну операційну систему (Windows, Android, IOS, Linux, Mac OS). WizardsDev ці чутки не подобаються. Тому вони зробили ставку на виробництво власних вебтехнологій. Побудували адаптивний сайт для настільних комп'ютерів і мобільних пристроїв і спробували уникнути нативної розробки додатків. Частково це було обумовлено витратами (здається, вебпрограмісти на ринку щиро вважають, що 400 тисяч гривень – це мінімальна сума, яку повинні платити за такий софт у наші дні), але в IT-компанії витратили значно меншу суму, щоб архітектура створюваних додатків не залежала від погоди за вікном і запитів великих компаній за користування їхніми розробками. «І так, ми у підсумку із задоволенням відзначили, що відбулися значні поліпшення, особливо в галузі підтримки основних мов і можливостей допоміжних до них програм», – кажуть у WizardsDev.

Але коли справа доходить до макета сторінки, щоб зібрати всі елементи роботи в загальний проєкт, зазвичай виникають труднощі. І під ними маються на увазі занадто великі грошові витрати. Один розробник зовнішнього інтерфейсу може створити відмінний нативний додаток. Він буде працювати послідовно, як задумано. Подібний проєкт зазвичай реалізується командою, що виллється в суму, зазначену в абзаці вище. Якщо розробляти додаток самотужки, то на це піде багато часу.

Можливо, в майбутньому з'являться прогресивні вебдодатки, але якщо ви бізнесмен-початківець і намагаєтеся створити новий продукт, то веброзробка на першому етапі, ймовірно, знаходиться на низькому рівні за якістю. На допомогу приходять онлайн-інструменти із офіційного магазину браузерів. Радимо звернути увагу на браузер Edge. Він вже має всі необхідні інструменти для тестування вашого онлайн-проєкту. У WizardsDev ж для вас є більш дивовижні технології, ніж будь-коли раніше, а також велика різноманітність платформ, браузерів і типів екранів, що дозволяє об'єднати весь софт і використовувати його як одну екосистему.

«Ви хочете отримувати повідомлення про оновлення швидко? Звичайно, на мобільному Safari це можна легко зробити. Швидкість перерозподіляється в браузерах по-різному? Все це ми можемо виправити. Ліквідували помилку макета у Safari й підкрутили функціонал у браузері Edge. Ми змінили розмір шрифту в Chrome», – додають розробники.

Як щодо того, щоб приховати адресний рядок або контролювати прокрутки з лівого краю екрану? Умільці у WizardsDev мають великий досвід роботи в розробці інтерфейсів для додатків. За вашим бажанням можуть зверстати повноцінний сайт, хоч лендінг, хоч корпоративний або інформаційний ресурс. Гарантується висока якість розробки. WizardsDev: чарівники впораються!

Читати попередню статтю
← IT як спосіб життя. Спільний інформаційний проєкт порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev
Читати наступну статтю
IT як спосіб життя. Якісна Backend-розробка вашого сайту: це можливо →