IT як спосіб життя. Що краще використовувати FrontEnd-розробнику – кнопки або випадаючі списки

IT як спосіб життя. Що краще використовувати FrontEnd-розробнику – кнопки або випадаючі списки

До вашої уваги – черговий матеріал спільного проєкту порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev, присвячений базовим поняттям і особливостям роботи ринку інтернет-технологій.

Питання, що краще: радіокнопки чи випадаючі списки, можливо, здається не дуже важливим, але, як ми виявили, цей вибір має велике значення. Ось вас дратують випадаючі списки меню при наведенні курсору на рядок? Ні? А ось вашого сина (брата, дружину, чоловіка...) – цілком можуть. Зазвичай нові відвідувачі сайту можуть змінити своє рішення щодо того, чи варто залишатися на сторінці, виявивши невеликий недолік у відображенні декількох елементів сайту. Не завжди випадаючі списки нормально працюють під час виклику їх кнопкою меню. А найчастіше вони просто з'їжджають за межі екрану або накладаються на текст сторінки. Використовуючи звичайні радіокнопки, можна повністю вирішити цю проблему. Вам не доведеться витрачати час і гроші на доопрацювання додаткових версій сайту, що, погодьтеся, дуже непогано. Використовуються ці кнопки для вибору одного варіанта зі списку, причому цей один варіант вже заздалегідь вибраний (і позначений відповідним значком), і вам залишається тільки обрати його або клацнути на інший, що стоїть поруч, у запропонованій групі варіантів.

Ми у WizardsDev провели експеримент у фокус-групах з приводу тестування радіокнопок і випадаючих списків. На які саме інструменти введення краще реагують сучасні користувачі? Отже, давайте ближче познайомимося з примітками до дослідження для отримання додаткової інформації про тест.  Довідкові дані: велика компанія з пошуку людей, що обслуговує клієнтів, які шукають ефективний персонал. Для підвищення якості конверсії свого сайту ця організація провела експеримент.

Мета: значно збільшити загальну кількість підписок (або продажів).

Основне питання дослідження: Який формат параметрів згоди клієнтів буде забезпечувати найбільшу швидкість конверсії: радіокнопки (вони ж перемикачі) або спливаюче меню?

В Обробці 1 дослідницька група перевірила реакцію користувачів на випадаючі списки. Деталізація відповідей користувачів зафіксувала їх бажання піти з web-сторінки через випадаюче меню, тому що випадаючі списки викликали «психологічний опір цьому елементу в процесі продажів».

В Обробці 2 команда висунула гіпотезу про те, що довжина розташування перемикачів (радіокнопок) впливає на вибір користувача, і, щоб порівняти реакцію на різні візуали перемикачів, деякі з них розташувала максимально близько з візуалом випадаючих списків. Чим ближче була візуальна тотожність з випадаючим меню, тим гірша була реакція користувачів.

Які фактичні результати?

Опція перемикача перевершила випадаючий список з відносною різницею майже на 15%. Користувачам набагато простіше й швидше натиснути одну кнопку замість того, щоб натиснути спочатку на квадрат, а потім вже вибрати підсумковий варіант. Крім того, враховувалася також середня якість інтернету. У деяких користувачів списки відкривалися не відразу, а через пару хвилин. Ми дійшли висновку, що використання радіокнопок збільшить кількість позитивних відгуків клієнтів про компанію, а також підвищить конверсію нових відвідувачів.

Коментуючи результат дослідження на ретроспективній нараді в проєктній команді, керівник напрямку FrontEnd компанії WizardsDev Олександр Литвинов зазначив: «Причина, з якої статистична інформація така важлива в експериментальному тестуванні, полягає в тому, що вона показує, які функції сайту подобаються користувачам. Це дозволить швидко зрозуміти чи варто впроваджувати нові інструменти або краще залишити все як є».

Наша команда постійно здійснює різні дослідження, одне цікавіше за інше, і зазвичай отримує дивовижні результати, що дозволяють оперативно вносити зміни до методу й принципів розробки. І звісно ж ми активно використовуємо радіокнопки в меню. Ми розробимо такий сайт, який буде успішно залучати нових клієнтів і продавати послуги бізнесу. А висококваліфіковані фахівці в галузі FrontEnd проконсультують вас із усіх питань, що стосуються вашого проєкту. WizardsDev: IT як спосіб життя!

Читати попередню статтю
← У Дніпрі стартував новий курс Mobile
Читати наступну статтю
В WizardsDev чекають на нових співробітників! →