IT як спосіб життя. Як виконати front-end розробку

IT як спосіб життя. Як виконати front-end розробку

Якщо дуже спростити, то будь-який інтернет-сайт складається з його зовнішнього вигляду і наповнення. А точніше – з його зовнішнього вигляду й бізнес-логіки.

Перше називається UI (user interface), а друге – business logic. Для відображення тексту сайту, картинок, додаткових документів, музики на сторінці використовується HTML. Розшифровується це як мова гіпертекстової розмітки. І цей інструмент не відповідає за дизайн і графіку сайту, а тільки за те, що буде знаходитись на сайті, за вміст, структурований у вигляді блоків інформації. CSS – таблиця стилів, яка контролює, як всі ці блоки будуть виглядати, тобто відповідає за стилізацію HTML документа.

Щоб оживити сайт, додати динаміку зміни даних, застосовується Javascript. Також Javascript дозволяє реалізувати бізнес-логіку. Він дає можливість відстежувати дії користувача за заздалегідь описаними алгоритмами обробки даних. Простими словами, користувач може підлаштувати, наприклад, під себе дизайн сайту, обравши колір «шапки», який йому більше до вподоби, заповнити дані в форми реєстрації тощо. Ті функції, які обрав відвідувач, відображаються тільки на його пристрої та передаються на сервер для обробки й зберігання. Це ніяк не впливає на роботу сайту, але дозволяє підлаштовувати під свої уявлення про прекрасне його зовнішній вигляд або передавати дані для подальшої роботи.

У WizardsDev займаються розробкою сайтів і вебдодатків більш десяти років, і в їх портфелі більше двох тисяч сайтів та додатків. Але справа, звичайно, не в кількості. З одного боку, 10 років тому створювати сайти було куди важче, оскільки для цього не було сучасних інструментів, таких як зараз.

Але, з іншого боку, технічний прогрес в цій індустрії – це не фігура мови, а реальний і щоденний виклик для всіх фахівців. Згадайте комп'ютери 10 років тому й подивіться на сьогоднішні машини. А те, що відбулося з еволюцією мобільних гаджетів, інакше як революцією й назвати не можна. Тому особливу увагу front-end фахівці приділяють окремій розробці мобільної версії сайту. Використання новітніх інструментів front-end розробки і, що не менш важливо, методологій роботи над проєктом, таких як Agile, для поліпшення якості розроблюваних сайтів і для підвищення швидкості розробки – необхідність. Це, у кінцевому підсумку, дозволить виділити саме ваш сайт і обійти конкурентів, що істотно збільшить продажі продуктів і послуг бізнесу.

Щоб клієнти сприймали ваш бізнес всерйоз, важливо, щоб кожна деталь сайту була оформлена красиво і якісно, незалежно від роздільної здатності екрану пристрою. Це лише зовнішній вигляд і технічна робота.

Звісно, можна спробувати вивчити front-end розробку самостійно, адже в інтернеті багато безкоштовного й корисного матеріалу. Однак ви витратите на це неймовірно багато часу, оскільки створити сайт з нуля без підготовки досить важко. Вихід є. Можна або навчитися (як, наприклад, в айті-коледжі DevEducation, що є партнером WizardsDev, який працює у різних країнах, зокрема в кількох містах України), або звернутися до компанії-розробника, де штат професійних програмістів готовий в короткі терміни виконати дійсно якісний інтернет-портал.

Більше новин за темою ви знайдете за допомогою тегу – «IT-КОМПАНІЯ WIZARDSDEV»

Читати попередню статтю
← «У завданнях, пов'язаних з прийняттям рішень у складних системах, у людини колосальна перевага над роботами»
Читати наступну статтю
IT як спосіб життя. Спільний інформаційний проєкт порталу Інформатор Tech і IT-компанії WizardsDev →