Працівники WizardsDev назавжди залишаться чарівниками

Працівники WizardsDev назавжди залишаться чарівниками

Події 24 лютого приголомшили усіх

Зазвичай статті у блогах починаються з позитиву про успішну діяльність, стрімкий розвиток, класний колектив, глобальні плани на майбутнє. Так і цей допис мав бути про веселі тімбілдінги, корпоративи, внутрішню атмосферу і дружність у компанії чарівників WizardsDev.

Проте бойові дії, що точаться на території нашої країни, зруйнували всі амбітні цілі, які ми хотіли втілити цього року.

На початку війни в Україні наша компанія стійко намагалася врятувати не лише бізнес, але й усіх членів команд, які опинилися у важких умовах. Разом з керівництвом була створена команда координаторів-волонтерів, які допомагали знайти транспорт для виїзду з небезпечних місць та житло для ночівлі чи тимчасового перебування, а в індивідуальних випадках засновник холдингу Яків Лівшиц надавав матеріальну допомогу.

На Західній Україні співробітникам та їх сім'ям керівництвом компанії було надане місце для роботи і проживання. За рахунок холдингу на території бази відпочинку, яка не була в експлуатації довгий час, відновили всі комунікації, провели інтернет та опалення, забезпечили робочим обладнанням та меблями.

Найважчий момент у житті компанії — прощання

Загалом плани на 2022 рік були масштабні. Ми розпочали роботу над внутрішніми проєктами, які мали стати цікавими для ринку, допомогти наших айтівцям вийти на новий рівень у розробках та зробити внесок у розвиток країни. Власник компанії завжди підтримував гарні ідеї, допомагав з розвитком стартапів, вважав інвестування в них — найкращий шлях до успіху не тільки бізнесу, а й команди в цілому.

Як і багато інших українських компаній, ми не планували змінювати склад команд. Увесь час намагалися утримати проєкти «на плаву», вели переговори із замовниками та інвесторами. Саме тому до останнього не вірили, що з частиною айтівців доведеться попрощатися, а з частиною — тимчасово призупинити співпрацю.

Але так сталося. Прибуток компанії суттєво скоротився, тому внутрішні проєкти, які розвивалися виключно за рахунок власних інвестицій, були призупинені, а команди скорочені. Частину айтівців ми перевели у режим очікування без збереження винагороди. Але як тільки проєкти будуть «розморожені», вони зможуть повернутися до розробок.

Усі зобов'язання перед членами команд WizardsDev було виконано, виплачені компенсації. Крім того, наші сейлзи займаються пошуком нових проєктів серед партнерів компанії, аби дати можливість усім членам команд якнайшвидше долучитися до роботи.

Гранти на навчання IT-професіям та практика для студентів

WizardsDev давно співпрацює з міжнародним коледжем DevEducation. Власним коштом компанія сприяла навчанню IT-професіям всіх бажаючих, давала можливість прокачати отримані знання на реальних проєктах. За 2021 рік ми прийняли понад 120 випускників і надали їм можливість втілити свої навички на внутрішніх проєктах компанії.

На жаль, зараз у компанії немає можливості продовжувати забезпечувати випускників практикою, адже майже всі внутрішні проєкти призупинені і як довго це триватиме поки невідомо. Ми робимо все можливе, аби повернути робочу потужність WizardsDev до рівня, який був до початку військових дій. Як тільки буде можливість забезпечити всіх цікавими проєктами та гідною оплатою, ми будемо повертати наших чарівників до компанії.

Дивимося у майбутнє з оптимізмом

Ми розуміємо, що команди стурбовані ситуацією, яка склалася у компанії. Ми теж не могли повірити, що Росія нападе на Україну і такі страшні події можуть мати місце у XXI столітті.

Звісно, коли у людини все налагоджено, є стабільний прибуток, будуються плани на майбутнє, вона почувається впевнено і спокійно. Згадайте 2020 рік. Ніхто не очікував глобальної ізоляції та втрату можливості навіть виходити на вулицю. Багато сфер бізнесу закрилися чи призупинили роботу. Люди не знали чого чекати і що буде далі. Натомість наша компанія продовжувала працювати, ми не втратили жодного члена команди, налагодили віддалений процес роботи, знайшли нові проєкти і навіть поповнювали команди новими спеціалістами.

На жаль, зараз ситуація складніша і ми відверто повідомили про неї ще на початку березня. Ніхто не замовчував і не приховував те, що компанії зараз складно. Наразі WizardsDev не може забезпечити всіх роботою і гарантувати виплати, тому і було прийняте рішення про розірвання відносин чи їх призупинення

Від HR:

Як HR ми відповідаємо за внутрішню комунікацію колег, за адаптацію новеньких, за теплу атмосферу у колективі. Минулого року завдяки соцмережам, онбордінгам, тімбілдінгам ми почали називати себе чарівниками: у розробці, тестуванні, управлінні проєктами і просто у спілкуванні. Ми бачили, як розвивалася наша внутрішня культура та змінювалася атмосфера в колективі.

Зараз ситуація в нашій країні вкрай важка. Але саме вона показала, що наші хлопці і дівчата дійсно дружні та згуртовані. На початку бойових дій всі максимально «включилися»: хтось продовжував працювати і вести задачі, хтось координував колег щодо можливості виїзду з гарячих точок та пошуку місць для ночівлі, хтось волонтерив, а хтось, взявши зброю, пішов захищати Україну. Ми переживали один за одного, кожного дня робили перекличку, допомагали чим могли.

Так сталося, що важкі часи торкнулися і компанії. З частиною чарівників довелося попрощатися. Але нам було дуже приємно, що ви були частиною нашого ком'юніті, а ми усі мали можливість працювати в атмосфері тепла, підтримки та допомоги. Ви всі дуже класні! Ми пишаємося тим, що маємо можливість створювати разом з вами, чарівники та чарівниці WizardsDev!

Сподіваємося відновити робочий процес якомога швидше і повернути чарівників та чарівниць до компанії! Все буде Україна!

Читати попередню статтю
← WizardsDev — Hogwarts для чарівників з розробки