В Харкові відкрився навчальний проект WizardsDev

В Харкові відкрився навчальний проект WizardsDev

У п'ятницю 13 грудня (так-так, в п'ятницю, 13-го!) Відбулося урочисте відкриття коледжу нашого партнера DevEducation у Харкові, другому за розмірами і чисельністю населення місті України. І це третє місто України, крім Дніпра і Києва, в якому ми з допомогою DevEducation навчаємо студентів. Сьогодні, 16 грудня в DevEducation почалося навчання на курсі FrontEnd, а на самому початку нового року - на курсі QA / AT, куди ще відкритий набір і є кілька вільних місць.

«У коледжі в Харкові ми випробуємо нову, п'ятиденну модель навчання, - говорить директор DevEducation Харків і одночасно викладач FrontEnd Дмитро Медведєв. – Оскільки кожному студенту коледжу надається грант від айті-компаній - партнерів коледжу в розмірі 85% вартості навчання, то нам важливо максимально забезпечити студентів не тільки знаннями, але практичними завданнями, дати їм досвід роботи в проєктних командах, щоб після закінчення коледжу всі випускники мали можливість успішно пройти співбесіду в IT-компанії на вакансії джунів-розробників».

Нагадаємо, у нас з DevEducation є партнерська угода про взаємодію, яка має на увазі, що ми приймаємо до себе на роботу в штат успішних випускників коледжу. Ось и в п'ятницю в Харкові «приземлився» десант з центрального офісу WizardsDev. Куратори коледжу з боку бізнесу, керівники бізнес-юнітів WebApp і CRM WizardsDev, відповідно Олександр Повєткін і Олександр Іванов, розповіли студентам про основні принципи роботи нашої компанії: драйв, повагу і комунікацію, про те, хто такі розробники і тестувальники, в чому різниця між ними, і зауважили, що обидві спеціальності однаково затребувані: «Головне, щоб ви жили IT. А де себе знайти - розберетеся дуже скоро».

Також студентів настановлювали директори коледжів Києва, Олександр Пред (особисто), і Дніпра, Олена Чорновол (по відеозв'язку). Олександр Пред розповів студентам «історію успіху одного хлопця», який в кафе почув від приятеля про IT, як виявилося, свою власну: «Ми даємо можливість вивчитися нової спеціальності або підвищити свої кваліфікації, отримати високооплачувану професію в максимально короткий термін. Ви, напевно, чули таку приказку: «Для успіху важливо опинитися в потрібний час в потрібному місці». Але додам, головне - потрібно бути до цього готовим».

Олена Чорновол пообіцяла студентам безсонні ночі і багато роботи, але помітила, що мова йде про виховання сильного духу і готовність змінити своє життя на краще.

Це, звичайно, не навмисно вийшло, але коледж-таки відкрився в п'ятницю, 13-го. Через це, або ще з якої причини, але в усьому багатоповерховому будинку бізнес-центру, де знаходиться DevEducation, рівно в момент початку урочистого відкриття згасло світло. Але ми і не з такими викликами справлялися: три хвилини знадобилося умільцям з WizardsDev, щоб запустити резервний генератор, а оффлайн-текстові та відеопрезентації були заздалегідь підготовлені і очікували часу свого запуску. Студенти і присутні на церемонії відкриття журналісти українських видань з гідністю оцінили нашу оперативність і компетенції в agile!

DevEducation - міжнародний освітній некомерційний проект, створений в 2017 році, мета якого - навчити IT-спеціальностей максимальну кількість зацікавлених і допитливих людей по всьому світу і дати можливість отримати високооплачувану професію в максимально короткий термін. Навчання проходить в очній формі, з ухилом на виконання практичних завдань в проєктних командах. Загальна кількість випускників проєкту перевищила 500 осіб.

Читати попередню статтю
← Мультимасштабний аналіз: чому це важливо?
Читати наступну статтю
19 грудня - день Святого Миколая →